zobacz film
![Szumowanie – co to, po co? Szumowanie – co to, po co?](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/3377ae3252cf-c371fe4436-Cukiernik_Trik_19_960x540.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Szumowina – w slangu oznacza zdegenerowaną osobę o wątpliwej moralności, z którą z nikt z nas nie chciałby mieć do czynienia. W kuchni na szczęście z szumowinami poradzimy sobie dość łatwo. To nic przecież innego, jak zbierająca się na powierzchni gotowanych owoców lub warzyw piana powstała na skutek różnego rodzaju zanieczyszczeń, która sprawia, że konfitury i dżemy stają się mętne.
Co zrobić, by tego uniknąć i uzyskać klarowne przetwory? Posłuchajcie Pawła. On dzielnie rozprawia się z owocowymi szumowinami!
Trwa ładowanie komentarzy