Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Szumowina – w slangu oznacza zdegenerowaną osobę o wątpliwej moralności, z którą z nikt z nas nie chciałby mieć do czynienia. W kuchni na szczęście z szumowinami poradzimy sobie dość łatwo. To nic przecież innego, jak zbierająca się na powierzchni gotowanych owoców lub warzyw piana powstała na skutek różnego rodzaju zanieczyszczeń, która sprawia, że konfitury i dżemy stają się mętne.
Co zrobić, by tego uniknąć i uzyskać klarowne przetwory? Posłuchajcie Pawła. On dzielnie rozprawia się z owocowymi szumowinami!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledź w oleju
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Mini burgery
- Sernik pistacjowy
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pieczona ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Trwa ładowanie komentarzy