Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Torty w najlepszych cukierniach aż uginają się od najróżniejszych czekoladowych dekoracji, czy to z białej, czy mlecznej czekolady. Przygotowanie ich to doskonała, kreatywna zabawa dla każdego fana słodkich wypieków. Jednak żeby czekolada była plastyczna, błyszcząca i wydawała podczas łamania charakterystyczny dźwięk, należy najpierw poddać ją zabiegowi temperowania. Temperowanie to nic innego, jak podgrzewanie i schładzanie czekolady do ściśle określonej temperatury, innej dla danego rodzaju czekolady. Ten trik pokaże Ci, jak w prosty sposób, nie mając w domu specjalistycznych narzędzi cukierniczych, schłodzić czekoladę do odpowiedniej temperatury, którą możesz sprawdzić za pomocą swoich ust – a jak to zrobić, pokaże Ci oczywiście Paweł Małecki!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Krokiety z mięsem
- Kutia
- Mini burgery
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Świąteczne pierniczki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makowiec japoński
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Uszka z grzybami
- Łazanki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Jajka na miękko
Trwa ładowanie komentarzy