zobacz film

Torty w najlepszych cukierniach aż uginają się od najróżniejszych czekoladowych dekoracji, czy to z białej, czy mlecznej czekolady. Przygotowanie ich to doskonała, kreatywna zabawa dla każdego fana słodkich wypieków. Jednak żeby czekolada była plastyczna, błyszcząca i wydawała podczas łamania charakterystyczny dźwięk, należy najpierw poddać ją zabiegowi temperowania. Temperowanie to nic innego, jak podgrzewanie i schładzanie czekolady do ściśle określonej temperatury, innej dla danego rodzaju czekolady. Ten trik pokaże Ci, jak w prosty sposób, nie mając w domu specjalistycznych narzędzi cukierniczych, schłodzić czekoladę do odpowiedniej temperatury, którą możesz sprawdzić za pomocą swoich ust – a jak to zrobić, pokaże Ci oczywiście Paweł Małecki!

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram