
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Każdy gatunek piwa wymaga innej temperatury, by pokazać się z jak najlepszej strony. Ogólna zasada mówi, że im mocniejsze i aromatyczne piwo, tym wyższa temperatura serwowania. Piwa bardzo lekkie (słabe lagery) podajemy w temperaturze 4⁰C, pilznery 6-8⁰C, angielskie ale około 10⁰C, a belgijskie mocne piwa nawet w temperaturze 12-14⁰C.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Sernik pistacjowy
- Domek z piernika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ryba z piekarnika
- Kutia
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka gyros
- Śledzie po kaszubsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
- Pierniki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Spaghetti carbonara
- Klasyczna sałatka grecka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Trwa ładowanie komentarzy