Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Warto zaopatrzyć się w akcesoria, które uczynią grillowanie nie tylko prostszym, ale też przyjemniejszym i bardziej bezpiecznym:
- stolik roboczy na przedmioty, które powinny być pod ręką
- butelka z wodą, kiedy płomienie będą zbyt duże
- szczypce, żeby kłaść na ruszt, zdejmować i obracać produkty
- rękawice żaroodporne
- szpikulce do szaszłyków – mogą być drewniane (należy moczyć je w wodzie pół godziny przed grillowaniem, aby nie zapaliły się w trakcie grillowania) lub metalowe
- pędzelki do rozprowadzania marynat i przypraw na grillowanych potrawach
- koszyki do grillowania delikatniejszych produktów, jak ryby czy niektóre warzywa
- tacki do grillowania do opiekania małych kawałków jedzenia oraz delikatnych potraw, które łatwo mogą się rozpaść
- szczotka druciana – dobra do czyszczenia rusztu i usuwania spalonych resztek jedzenia
- moździerz do przygotowania mieszanek przypraw i ziół do marynat
- łopatka
- plastikowe worki strunowe lub pojemniki do marynowania potraw na mokro
Trwa ładowanie komentarzy