Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Zapewne nie raz z zazdrością oglądaliście stojące w cukierniach torty z idealną czekoladową dekoracją w postaci zgrabnego zawijasa, kilku eleganckich kropeczek, napisu życzącego „Sto lat!” lub „Wszystkiego najlepszego!”, myśląc sobie z zazdrością, że też chcielibyście posiąść umiejętność takiego dekorowania ciasta.
Mamy dobrą wiadomość – to nic trudnego! Wystarczy przygotować sobie odpowiednie narzędzia w postaci rożków z pergaminu, które ułatwią ozdabianie ciast i ciasteczek. Paweł pokaże Wam krok po kroku, jak wykonać proste rękawy cukiernicze, a także jak w kilku ruchach przygotować estetyczną dekorację na własnych wypiekach.
A na czym najlepiej ćwiczyć? Oczywiście na pysznych ciastach! Jako „płótno” do ćwiczeń świetnie nadają się migdałowo-kajmakowe mazurki!
Trwa ładowanie komentarzy