Co dziś na deser? Jabłka w roli głównej!

Zanim wiosna i lato przyniosą nam kosze pełne soczystych owoców, sięgnijmy do spiżarni po owoc, który osładza nam jesienny i zimowy czas – jabłko. Paweł pokaże Wam, że to owoc idealny, gdy chcemy przyrządzić zarówno coś prostego, jak i coś wykwintnego. A więc najpierw coś na szybko – jabłka zapiekane z żurawiną: słodycz i kwaskowatość w idealnym balansie. Zrobicie je błyskawicznie, ale ten smak pozostanie z Wami na długo. Gdy natomiast macie ochotę na prawdziwy jabłkowy klasyk, Paweł poleca strudel jabłkowy. Tylko z pozoru trudny do wykonania – zobaczcie film, a przekonacie się, jak łatwo go przygotować, a potem rozkoszować się jego wykwintnym smakiem: kruchym, delikatnym ciastem, które skrywa jabłkową obfitość.

Jabłka zapiekane z żurawiną

Jabłka zapiekane z żurawiną

Strudel jabłkowy z lodami śmietankowymi

Strudel jabłkowy z lodami śmietankowymi

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram