Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Zanim wiosna i lato przyniosą nam kosze pełne soczystych owoców, sięgnijmy do spiżarni po owoc, który osładza nam jesienny i zimowy czas – jabłko. Paweł pokaże Wam, że to owoc idealny, gdy chcemy przyrządzić zarówno coś prostego, jak i coś wykwintnego. A więc najpierw coś na szybko – jabłka zapiekane z żurawiną: słodycz i kwaskowatość w idealnym balansie. Zrobicie je błyskawicznie, ale ten smak pozostanie z Wami na długo. Gdy natomiast macie ochotę na prawdziwy jabłkowy klasyk, Paweł poleca strudel jabłkowy. Tylko z pozoru trudny do wykonania – zobaczcie film, a przekonacie się, jak łatwo go przygotować, a potem rozkoszować się jego wykwintnym smakiem: kruchym, delikatnym ciastem, które skrywa jabłkową obfitość.
Jabłka zapiekane z żurawiną
Strudel jabłkowy z lodami śmietankowymi
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Sernik pistacjowy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Łazanki
- Ryba z piekarnika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Mini burgery
- Ciasto na pierogi
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Sałatka gyros
- Golonka pieczona po bawarsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledź w oleju
- Burek ze szpinakiem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym


Trwa ładowanie komentarzy