zobacz film Do ostatniej kropli – jak wycisnąć sok z limonki.

Nikt nie lubi, jak w kuchni coś się marnuje, choćby chodziło o ostatnie krople soku wyciśniętego z limonki. Przede wszystkim dlatego, że wyrzucanie dobrego jedzenia to żadna przyjemność, ale też dlatego, że te ostatnie krople mogą być istotnym dopełnieniem smaku potrawy.

Kto wie, czy sycylijskie cannoli nadziewane kremem z ricotty bez tych ostatnich kropel będą wystarczająco limonkowe? Albo guacamole – sos podawany do tortilli z kurczakiem. Kilka kropel mniej i potrawa może być zbyt mało doprawiona.

By więc nic się nie marnowało, a limonka w całości trafiła do potrawy, posłuchajcie Karola, który powie Wam, jak wycisnąć tego zielonego cytrusa do ostatniej kropli!

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram