zobacz film Jak wysmarować foremki przed pieczeniem?

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!


Bułka tarta, mąka… tego zazwyczaj używamy do obsypania formy przed pieczeniem. Tę metodę praktykowały też nasze mamy i babcie. Zabieg ma na celu ochronić ciasto przed przyklejeniem się do foremki i ułatwić jego późniejsze wyciąganie.

A co, gdyby zamienić te dwa produkty innym, który dodatkowo nada wypiekom smak? Karol ma świetny pomysł, który koniecznie musicie wypróbować! W dodatku pokaże Wam też, jak wysmarować i obsypać foremki szybko, łatwo i bardzo dokładnie.

Wykorzystajcie tę metodę, przyrządzając serniczki z kaszy gryczanej z imbirem lub czekoladowe suflety a potem podzielcie się swoimi wrażeniami. Jesteśmy pewni, że wyjdzie pysznie!

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!