 
	
    
  Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Po włoskim obiedzie – spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem Okrasy i faszerowanym makaronie lumaconi Pascala – nie może zabraknąć deseru na włoską nutę. I jest! A właściwie to prawdziwa cukiernicza włoska aria. W pierwszym akcie występuje delikatna panna cotta waniliowa z owocami lasu. Kremowa, aksamitna, pyszna… Wtórują jej smakowicie sycylijskie cannoli, nadziewane kremem z serka ricotta o smaku limonki. Za tak koncertowe włoskie desery cukiernikowi należą się wielkie brawa. I bisy! Bo po takie pyszności będziecie chcieli sięgać znowu i znowu, i znowu…
Spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem
Panna cotta waniliowa z owocami lasu
Faszerowany makaron lumaconi
Sycylijskie cannoli nadziewane kremem
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Mini burgery
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto marchewkowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Boczek pieczony
- Jajka na miękko
- Przekąski sylwestrowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sernik pistacjowy
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba po japońsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Świąteczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Spaghetti carbonara




 
						
                     
    
Trwa ładowanie komentarzy