Jak z najlepszej włoskiej cukierni

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!


Po włoskim obiedzie – spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem Okrasy i faszerowanym makaronie lumaconi Pascala – nie może zabraknąć deseru na włoską nutę. I jest! A właściwie to prawdziwa cukiernicza włoska aria. W pierwszym akcie występuje delikatna panna cotta waniliowa z owocami lasu. Kremowa, aksamitna, pyszna… Wtórują jej smakowicie sycylijskie cannoli, nadziewane kremem z serka ricotta o smaku limonki. Za tak koncertowe włoskie desery cukiernikowi należą się wielkie brawa. I bisy! Bo po takie pyszności będziecie chcieli sięgać znowu i znowu, i znowu… 

Spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem

Spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem

Panna cotta waniliowa z owocami lasu

Panna cotta waniliowa z owocami lasu

Faszerowany makaron lumaconi

Faszerowany makaron lumaconi

Sycylijskie cannoli nadziewane kremem

Sycylijskie cannoli nadziewane kremem

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!