
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Meksyk pachnie… czekoladą! Jest tam mnóstwo plantacji kakaowca, a jego ziarna dodaje się nawet do dań mięsnych. Słynny sos mole poza mnóstwem aromatycznych przypraw zawiera właśnie czekoladę. Nic więc dziwnego, że czekolady pełne są oba desery, które przygotował Paweł. Na początek ciasto meksykańskie, z kawałkami mango, orzechami i oczywiście czekoladą. Jest intensywne, wręcz hipnotycznie aromatyczne. A jakby komuś było mało czekolady, to na dokładkę nasz Cukiernik zaproponował czekoladowo-migdałowe trufelki. Już ich przygotowywanie to wielka frajda, bo zapach gorącej czekolady i amaretto zachwyca i zniewala… Małe kuleczki, a jaka wielka przyjemność!
Czekoladowe ciasto meksykańskie
Trufelki migdałowe
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka gyros
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Spaghetti carbonara
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Piernik świąteczny
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczona ryba po grecku
- Klasyczna sałatka grecka
- Boczek pieczony
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sernik pistacjowy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Domek z piernika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Trwa ładowanie komentarzy