zobacz film

Wielkanoc to czas, kiedy jajka jemy w najróżniejszych postaciach! Jeśli chcesz przygotować w tym roku coś zupełnie nowego, koniecznie obejrzyj najnowszy trik DG! Zobaczysz w nim nie tylko, jak przyrządzić diabelski farsz do jajek z dodatkiem ostrej papryki, ale także poznasz dwa sposoby na faszerowanie jajek – dla osób z większą cierpliwością, a także dla tych, którzy nie chcą spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Wybierz swój ulubiony i zachwyć najbliższych pyszną, świąteczną przekąską.

Składniki

  • jaja – 4 szt.
  • majonez
  • musztarda
  • chrzan
  • ogórki konserwowe
  • parmezan
  • mielona ostra papryka
  • sól
  • pieprz
  • świeża bazylia

Przygotuj

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
  • rękaw cukierniczy
  • kieliszki do jajek
  • łyżeczki do wydrążania melona (pommes parisienne)

Przygotowanie

Parmezan ścieramy na tarce o średnich oczkach. Układamy partiami na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 6-10 minut. Jaja gotujemy na twardo. Ścinamy górę i wydrążamy środek łyżeczką do melona lub małą łyżeczką albo przecinamy jaja na pół i wyciągamy z nich żółtka. Wydrążony farsz siekamy drobno i wrzucamy do miski. Dodajemy majonez, musztardę, chrzan i posiekane ogórki. Doprawiamy ostrą papryką i mieszamy dokładnie. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nim wydrążone jaja. Dekorujemy papryką mieloną, kawałkami pieczonego parmezanu i świeżą bazylią.

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram