zobacz film

Robiliśmy już chipsy z ziemniaczanych obierek, teraz przyszedł czas na słodkie chipsy owocowe! A jeśli już wkraczamy na tereny słodkie, to z pomocą przychodzi Paweł Małecki! Przygotuj razem z nim, w bardzo łatwy sposób, chipsy z truskawek. Możesz potraktować je jako słodką przekąskę lub dodatek do lodowych deserów, sprawdzą się także jako dekoracja efektownych tortów! Możesz je przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku i użyć ich, gdy tylko będzie taka potrzeba!

Składniki

  • truskawki – 600 g
  • cukier puder

Przygotuj

  • papier do pieczenia
  • blaszkę piekarnikową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 50-55°C (termoobieg)

Truskawki kroimy w cienkie plastry. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy cukrem pudrem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 50-55°C. Suszymy około 6-7 godzin. Możemy kilkukrotnie obrócić truskawki podczas pieczenia i dodatkowo oprószyć cukrem pudrem. 

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram