Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Smarowanie tłuszczem, obsypywanie mąką lub cukrem… Jest wiele metod chronienia ciasta przed przywieraniem do blaszki. Nikt z nas przecież nie lubi, gdy ciasto nie chce wyjść z foremki lub za bardzo przypieka się przy brzegach. Jednym ze sposobów uniknięcia przywierania ciasta jest wykorzystanie pergaminu do pieczenia.
Blaszki mają różne kształty i rozmiary, ale Paweł potrafi poradzić sobie z każdą formą! Bez względu na to, czy musicie wyłożyć pergaminem „keksówkę”, by przygotować meksykańskie ciasto czekoladowe, czy tortownicę, by upiec ciasto ryżowe, kilka odpowiednich cięć pozwoli dopasować papier do każdego naczynia do pieczenia.
Sprawdźcie, jak do tego zadania zabiera się Paweł i skorzystajcie z jego trików!
Trwa ładowanie komentarzy