
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Nikt nie lubi, jak w kuchni coś się marnuje, choćby chodziło o ostatnie krople soku wyciśniętego z limonki. Przede wszystkim dlatego, że wyrzucanie dobrego jedzenia to żadna przyjemność, ale też dlatego, że te ostatnie krople mogą być istotnym dopełnieniem smaku potrawy.
Kto wie, czy sycylijskie cannoli nadziewane kremem z ricotty bez tych ostatnich kropel będą wystarczająco limonkowe? Albo guacamole – sos podawany do tortilli z kurczakiem. Kilka kropel mniej i potrawa może być zbyt mało doprawiona.
By więc nic się nie marnowało, a limonka w całości trafiła do potrawy, posłuchajcie Karola, który powie Wam, jak wycisnąć tego zielonego cytrusa do ostatniej kropli!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Krokiety z mięsem
- Ciasto na pierogi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba z piekarnika
- Guacamole
- Boczek pieczony
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Piernik świąteczny
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik pistacjowy
- Burek ze szpinakiem
Trwa ładowanie komentarzy