Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Smak ciasta drożdżowego przenosi nas do czasów dzieciństwa. Przypominamy sobie, jak zapach świeżego, ledwo wyciągniętego z piekarnika ciasta rozprzestrzeniał się po babcinym mieszkaniu. Wyczekiwanie na moment, w którym ta drożdżowa pyszność ostygnie, trwało w nieskończoność. Przebierając z niecierpliwości nogami, wpatrywaliśmy się w ciasto, jakby od naszego spojrzenia miało szybciej się ochłodzić.
Dziś Paweł Małecki dzieli się z nami przepisem na ciasto drożdżowe w dosyć nietypowym wydaniu – przełożone masą z dużą ilością suszonych owoców. Wypróbuj przepis i przypomnij sobie smaki i zapachy dzieciństwa!
Ciasto drożdżowe z figami i żurawiną
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Guacamole
- Łazanki
- Makowiec japoński
- Sernik pistacjowy
- Świąteczne pierniczki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Spaghetti carbonara
- Sałatka gyros
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
- Mini burgery
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej

Trwa ładowanie komentarzy