Drożdżowe jak u babci!

Smak ciasta drożdżowego przenosi nas do czasów dzieciństwa. Przypominamy sobie, jak zapach świeżego, ledwo wyciągniętego z piekarnika ciasta rozprzestrzeniał się po babcinym mieszkaniu. Wyczekiwanie na moment, w którym ta drożdżowa pyszność ostygnie, trwało w nieskończoność. Przebierając z niecierpliwości nogami, wpatrywaliśmy się w ciasto, jakby od naszego spojrzenia miało szybciej się ochłodzić.

Dziś Paweł Małecki dzieli się z nami przepisem na ciasto drożdżowe w dosyć nietypowym wydaniu – przełożone masą z dużą ilością suszonych owoców. Wypróbuj przepis i przypomnij sobie smaki i zapachy dzieciństwa!

Ciasto drożdżowe z figami i żurawiną

Ciasto drożdżowe z figami i żurawiną

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram