
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Chilli, habanero, cayenne, pieprz, czosnek, chrzan i imbir… Gorąco! Pali! Szczypie! – pikantne dania mają prawdopodobnie tyle samo przeciwników co… zwolenników. Ba! Pasjonatów! Bo trzeba przyznać, że jest coś urzekającego w daniach, które przyspieszają krążenie krwi, rozgrzewają ciało i rozpalają zmysły. A że 16 stycznia obchodzony jest Dzień Pikantnych Potraw, my również postanowiliśmy ten dzień uczcić na ostro! Koniecznie wypróbujcie nasze propozycje – ci, którzy prawdziwego rozpalenia kubeczków smakowych boją się jak ognia, powinni nieco zmniejszyć ilość przypraw, ale prawdziwi miłośnicy pikantnej kuchni mogą potrzebować nawet podwójnej dawki!
Żeberka ostro pikantne
Cukinia z pikantnym farszem wołowym
Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Piernik świąteczny
- Ryba z piekarnika
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Uszka z grzybami
- Jajka na miękko
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba po japońsku
- Śledź w oleju
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sernik pistacjowy
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Przekąski sylwestrowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto na pierogi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Trwa ładowanie komentarzy