Pikantne Potrawy

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!


Chilli, habanero, cayenne, pieprz, czosnek, chrzan i imbir… Gorąco! Pali! Szczypie! – pikantne dania mają prawdopodobnie tyle samo przeciwników co… zwolenników. Ba! Pasjonatów! Bo trzeba przyznać, że jest coś urzekającego w daniach, które przyspieszają krążenie krwi, rozgrzewają ciało i rozpalają zmysły. A że 16 stycznia obchodzony jest Dzień Pikantnych Potraw, my również postanowiliśmy ten dzień uczcić na ostro! Koniecznie wypróbujcie nasze propozycje – ci, którzy prawdziwego rozpalenia kubeczków smakowych boją się jak ognia, powinni nieco zmniejszyć ilość przypraw, ale prawdziwi miłośnicy pikantnej kuchni mogą potrzebować nawet podwójnej dawki!

Żeberka ostro pikantne

Żeberka ostro pikantne

Cukinia z pikantnym farszem wołowym

Cukinia z pikantnym farszem wołowym

Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach

Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!