
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o średnich oczkach
Sposób rzygotowania:
Cukinie myjemy, osuszamy, przecinamy na pół. Łyżeczką do herbaty usuwamy pestki, zostawiając jednak jak najwięcej miąższu.
Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym oleju (1,5 łyżki), dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, poszatkowanego w plasterki pora i startą marchewkę – cały czas mieszając, smażymy około 5-7 minut. Na osobnej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, przesmażamy na niej mięso mielone, rozdrabniając je podczas smażenia widelcem. Masę warzywną i mięsną łączymy.
Doprawiamy całość solą, pieprzem, tymiankiem, papryką i posiekaną drobniutko papryczką chili. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i smażyć jeszcze 5 minut. Gałązki natki pietruszki obieramy z liści i siekamy. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy śmietanę i 2 łyżki natki pietruszki, mieszamy.
Farszem napełniamy połówki cukinii, posypujemy je tartym żółtym serem. Układamy na blasze i zapiekamy ok. 35-40 minut w temp. 180°C. Podajemy na gorąco, posypane pozostałą pietruszką.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z paluszkami krabowymi surimi z sosem jogurtowym
Pomysł na lekką, oryginalną sałatkę do przygotowania w parę chwil: połączenie surimi z ogórkiem i sosem jogurtowym.

Roladki z cukinii
Koreczki z cukinii wypełnione kremową mieszanką serową to pomysł nie tylko na przyjęcie, ale także na szybką przekąskę!

Bruschetty z mozzarellą
Chrupiące grzanki z wiejskiego chleba z pysznymi dodatkami. Ta tradycyjna przystawka w stylu włoskim sprawdzi się na każdym stole.

Grzanki z czarną i zieloną tapenadą - pastą z oliwek
Dwa sposoby na przepyszne pasty z oliwek. Posmaruj nimi chrupiącą grzankę i ciesz się smakiem kuchni w stylu hiszpańskim.

Zobacz przepisy
na lato
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Ryba z piekarnika
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami - przepis
- Pyzy z mięsem
- Pikantne leczo ze schabem i cukinią
- Ajwar
- Tarta cytrynowa
- Kurczak po wietnamsku
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Butter chicken
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
2903 dni temu
Witam! Robię już kolejny raz i po prostu nie mogę się najeść. Pychotka
odpowiedz
3843 dni temu
Wyszło przepysznie!
odpowiedz
3936 dni temu
Pycha, pycha, pycha. Dodałam mięso z indyka zamiast wołowego i obrałam cukinię ze skórki. Aby cukinia oddała swoją goryczkę posypałam ją solą z obu stron a jak puściła wodę ponownie ją umyłam i dopiero nadziewałam.
odpowiedz
4344 dni temu
Przepyszne
odpowiedz
4368 dni temu
ciekawe i smaczne :)
odpowiedz