Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Nie lubimy wpadać jak śliwka w kompot, ponieważ to zwykle zwiastuje kłopoty. Zdecydowanie bezpieczniej jest wpaść ze śliwką w ciasto! Zwłaszcza gdy pod ręką mamy przepis Pawła Małeckiego!
W okrągłej formie umieszczamy spód z ciasta kruchego. Nadzienie śliwkowe wzbogacamy aromatycznym cynamonem i chrupiącymi orzechami nerkowca. 45 minut w piekarniku wystarczy, by otrzymać cieplutkie, dobrze wypieczone ciasto. Wykorzystaj początek sezonu na śliwki i ciesz się nimi jak najdłużej! Życzymy smacznego!
Ciasto śliwkowe z orzechami z nerkowca
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Nuggetsy z kurczaka
- Spaghetti carbonara
- Klasyczna sałatka grecka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kutia
- Pieczona ryba po grecku
- Makówki śląskie
- Ryba z piekarnika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Łazanki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym

Trwa ładowanie komentarzy