
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Bułka tarta, mąka… tego zazwyczaj używamy do obsypania formy przed pieczeniem. Tę metodę praktykowały też nasze mamy i babcie. Zabieg ma na celu ochronić ciasto przed przyklejeniem się do foremki i ułatwić jego późniejsze wyciąganie.
A co, gdyby zamienić te dwa produkty innym, który dodatkowo nada wypiekom smak? Karol ma świetny pomysł, który koniecznie musicie wypróbować! W dodatku pokaże Wam też, jak wysmarować i obsypać foremki szybko, łatwo i bardzo dokładnie.
Wykorzystajcie tę metodę, przyrządzając serniczki z kaszy gryczanej z imbirem lub czekoladowe suflety a potem podzielcie się swoimi wrażeniami. Jesteśmy pewni, że wyjdzie pysznie!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Jajka na miękko
- Boczek pieczony
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Świąteczne pierniczki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa grzybowa z makaronem
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Uszka z grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Pulpety w sosie pomidorowym
Trwa ładowanie komentarzy