Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Mięso z łososia ma same zalety – jest bogate w białko, witaminy oraz kwasy tłuszczowe z grupy omega-3, które wzmacniają odporność, poprawiają pracę mózgu i wpływają na utrzymanie prawidłowej wagi. W sklepach wybór jest ogromny – łosoś dostępny jest zarówno w wersji wędzonej, jak i świeżej, na przykład w postaci filetów.
Sposobów przyrządzenia mięsa tej ryby także jest mnóstwo – smakuje doskonale grillowane, gotowane na parze, smażone czy nawet… surowe! Jeśli planujecie przygotować łososia z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée według Karola lub kotleciki z łososia , to konieczne będzie pozbawienie ryby skóry.
To całkiem proste zadanie, a Karol pokaże Wam, jak się z nim rozprawić. Sprawdźcie sami – to wcale nie jest takie trudne!
Trwa ładowanie komentarzy