
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Miąższ z pszennej bułki namocz w melku lub w wodzie.
Przygotowanie
Łososia oczyszcamy ze skóry i ości, a następnie siekamy w drobną kosteczkę. Szczypiorek siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na złoty kolor na odrobinie oleju. Studzimy. Łączymy ze sobą łososia, szczypiorek, czosnek, skórkę otartą z cytryny. Dodajemy jajka i dobrze odciśnięty miąższ bułki. Dokładnie mieszamy. Formujemy minikotleciki. Mniej więcej przez 3 min smażymy z każdej strony na patelni grillowej.
Jak podawać
Serwujemy z rukolą, cząsteczkami cytryny lub limonek. Posypujemy obficie szczypiorkiem.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Zupa grzybowa z makaronem
- Domek z piernika
- Golonka pieczona po bawarsku
- Przekąski sylwestrowe
- Mini burgery
- Makówki śląskie
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Krokiety z mięsem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Boczek pieczony
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba po japońsku
- Łazanki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (11)
29 dni temu
Przepyszne kotleciki
Odpowiedz
3554 dni temu
Rewelacja :) pięknie wyglądają i świetnie smakują... Teraz tylko czekam aż Narzeczona wróci z pracy :)
Odpowiedz
3554 dni temu
Życzymy udanego wieczoru z narzeczoną! :)
4409 dni temu
"Łososia siekamy w drobną kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę, szczypiorek siekamy, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na złoty kolor na odrobinie oleju. " - to znaczy, że smażymy łososia z czosnkiem i szczypiorkiem?, czy najpierw smażymy sam czosnek ze szczypiorkiem?, a łososia surowego mieszamy z pozostałymi składnikami?
Odpowiedz
3674 dni temu
Nie,łososia później smażysz jak wyrobisz z niego kotleciki.
4413 dni temu
Chodziło o cebulkę-szczypiorek. Dziękujemy jednak za zwrócenie uwagi, poprawiliśmy tę informację by była lepiej zrozumiała :)
Odpowiedz
4414 dni temu
A ile tej cebuli? Bo w 'co kupić' nie ma słowa o cebuli, a w 'jak zrobić' jest info żeby ją posiekać...
Odpowiedz
4458 dni temu
Nigdy czegoś takiego nie jadłem! FANTASTYCZNE!
Odpowiedz
4497 dni temu
Łosoś pod inną postacią. Pycha !
Odpowiedz
4626 dni temu
Polecam,bardzo smaczne:)
Odpowiedz
4633 dni temu
na ile to porcji?
Odpowiedz
zobacz wszystkie