Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Unoszące się zapachy z zza płotu sąsiada sugerują, że sezon grillowy już w pełni, a pyszne potrawy kuszą swoim wyglądem? Grillowanie to świetny sposób na spędzenie wolnego czasu z rodziną i znajomymi. Jeśli jednak macie wątpliwości czy powinniście zjeść coś, co smażyło się bezpośrednio na ruszcie, mamy dla Was rozwiązanie - przygotowanie zdrowych i smacznych potraw za pomocą… kieszonki.
Wykonana z foli aluminiowej kieszonka, to sposób, za pomocą którego można przygotować niemal każdy kawałek mięsa lub np. warzywa pieczone na grillu. Jednak uważajcie! Źle wykonana kieszonka może się przedziurawić, a wasze danie zamiast na talerzu wyląduje poniżej grilla.
Jednak nie u nas! Taki czarny scenariusz nie będzie miał miejsca, kiedy zapoznacie się z filmikiem, w którym nasz mistrz Karol udzieli Wam szczegółowych instrukcji i pokaże jak stworzyć foliową kieszonkę. Wtedy pozostaje Wam już tylko przyjemność grillowania, no a później… smakowania! A zatem do dzieła!
Więcej przydatnych trików i porad dotyczących grillowania, a także pyszne przepisy na dania z grilla znajdziecie w zakładce grill&fun.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Klasyczna sałatka grecka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Łazanki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Krokiety z mięsem
- Makowiec japoński
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto na pierogi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Boczek pieczony
- Piernik świąteczny
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba z piekarnika
- Nuggetsy z kurczaka
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Trwa ładowanie komentarzy