
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Różne rodzaje sushi różnią się między sobą, ale do przyrządzenia każdego potrzebujemy kilku podstawowych, prostych składników.
Są to:
- arkusze nori (rodzaj jadalnych wodorostów, używanych do przygotowania sushi)
- ryż do sushi – specjalny rodzaj ryżu, o krótkich ziarnach
- ocet ryżowy – można go ewentualnie zastąpić delikatnym octem jabłkowym
- mata bambusowa – do zwijania sushi; jeśli jej nie mamy, możemy ją z powodzeniem zastąpić folią spożywczą lub aluminiową, a nawet lnianą ściereczką
Do gotowego już sushi warto podać także dodatki smakowe:
- marynowany imbir
- pasta wasabi
- sos sojowy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Uszka z grzybami
- Mini burgery
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sernik pistacjowy
- Jajka na miękko
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Burek ze szpinakiem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makowiec japoński
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik świąteczny
- Świąteczne pierniczki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Boczek pieczony
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba z piekarnika
Trwa ładowanie komentarzy