Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Jedzenie pałeczkami szczyci się mianem skomplikowanej i trudnej do opanowania sztuki. Tymczasem, by poznać łatwy sposób na posługiwanie się tym narzędziem, wystarczy zastosować się do kilku prostych wskazówek. Sprawdźcie sami!
1. Dłoń, którą będziesz posługiwać się podczas jedzenia, wyciągnij przed siebie w taki sposób, jakbyś chciał się z kimś przywitać.
2. Pierwszą pałeczkę umieszczamy w zagłębieniu pomiędzy kciukiem a palcem wskazującym.
3. Drugą pałeczkę, nieco powyżej jej środka, chwyć palcami, pomiędzy którymi znajduje się pierwsza pałeczka – kciukiem i palcem wskazującym.
4. Palec serdeczny zegnij w taki sposób, by znalazł się on pod pierwszą pałeczką. Będzie to stanowiło dla niej stabilizację.
5. Środkowy palec ułóż pod drugą pałeczką. By złapać kawałek potrawy, poruszaj drugą pałeczką, tworząc swego rodzaju szczypce. Pierwsza pałeczka powinna tkwić nieruchomo.
Trwa ładowanie komentarzy