zobacz film Owoce w  żelu

Na pewno nieraz zachwycaliście się w cukierniach niezwykle apetycznymi owocami skąpanymi w żelu, które dumnie pokrywały wierzch tortu, babeczki z kremem lub innego smakowitego ciacha. Kisiel z torebki, niestety, nie zastąpi nam tej idealnie klarownej masy, która obtacza owoce – jest zbyt mętny i sztywny, przez co nie prezentuje się tak elegancko jak domowej roboty żel.

Jak przygotować taką owocową galaretkę, która nada się do posmarowania Waszych wypieków? Tego dowiecie się od Pawła! Obejrzyjcie i poznajcie sposób na pyszną i piękną dekorację, a potem wypróbujcie ją na tartaletkach owocowych z kremem cytrynowym lub użyjcie jej do ozdobienia sernika na zimno!

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram