Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Na pewno nieraz zachwycaliście się w cukierniach niezwykle apetycznymi owocami skąpanymi w żelu, które dumnie pokrywały wierzch tortu, babeczki z kremem lub innego smakowitego ciacha. Kisiel z torebki, niestety, nie zastąpi nam tej idealnie klarownej masy, która obtacza owoce – jest zbyt mętny i sztywny, przez co nie prezentuje się tak elegancko jak domowej roboty żel.
Jak przygotować taką owocową galaretkę, która nada się do posmarowania Waszych wypieków? Tego dowiecie się od Pawła! Obejrzyjcie i poznajcie sposób na pyszną i piękną dekorację, a potem wypróbujcie ją na tartaletkach owocowych z kremem cytrynowym lub użyjcie jej do ozdobienia sernika na zimno!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pierniki
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Domek z piernika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Piernik świąteczny
- Uszka z grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Burek ze szpinakiem
- Makówki śląskie
Trwa ładowanie komentarzy