Kurczak • Przepisy/Porady • strona 8Uwielbiasz mięso kurczaka? ☆ Poznaj przepisy i porady ☆ Sprawdź najważniejsze informacje i przeczytaj dodatkowe artykuły ☆ Ile kalorii ma kurczak? ☆ Jak długo piecze się kurczak? ☆ Jak upiec kurczaka? ☆ Dowiedz się więcej i zaskocz swoich bliskich dzięki Kuchni Lidla!<p>Wydawać by się mogło, że o kurczaku wiemy już wszystko. To przecież takie znane i lubiane przez Polaków mięso drobiowe. Przyrządzamy więc tradycyjnego kurczaka w ziołach, w czosnku i w oliwie, czasem pokusimy się o wersję słodko-kwaśną z odrobiną curry, ale kto słyszał, żeby łączyć go z czekoladą? Z pewnością Frida Kahlo. Ten meksykański kurczak w słodko-gorzkim sosie <em>mole poblano</em>, tj. z dodatkiem chili i czekolady, to jedno z ulubionych dań malarki. Cóż, w polskiej kuchni mamy jednak zdecydowanie mniej ekstrawagancji… Jak zatem mamy w zwyczaju jadać kurczaka?</p>
https://kuchnialidla.pl/przepisy/kurczak-1/8