Jedz zdrowiej

Czyli jak? To wyjaśnia profesor Mirosław Jarosz, dyrektor Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej, które łączy siły z Lidlem w walce o dłuższe i zdrowsze życie Polaków! Na poniższej stronie znajdziesz szereg artykułów zawierających porady i zalecenia dotyczące spożywania soli i cukru, wyjaśniających, jaki jest ich wpływ na nasz organizm oraz czym grozi ich nadmiar.

Profesor odpowiada również na pytania, czy sól himalajska jest lepsza niż kuchenna, a cukier brązowy zdrowszy niż biały, czy to tylko mity? Wyjaśni też, jaka jest maksymalna dzienna dawka cukru i soli, co to znaczy wysoki cukier oraz jakie choroby cywilizacyjne grożą nam w wyniku nadużywania soli i cukru. Profesor opowiada również, jak wygląda piramida żywieniowa człowieka XXI wieku, zawierająca podstawowe zasady zdrowego żywienia, które każdy z nas powinien poznać, aby zmienić swoje życie na lepsze, zdrowsze i dłuższe!

przeczytaj więcej

rozwiń opis

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram