Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Lato nieuchronnie zmierza ku końcowi, ale ani na moment nie musimy żegnać się ze smakami, które kojarzą nam się z wakacjami, słońcem i piaszczystymi plażami południa Europy. Bardzo słodkie bałkańskie desery to skuteczny sposób na przywołanie pozytywnych, letnich wspomnień.
Dzisiaj nasz cukiernik Paweł Małecki zachęca do przygotowania wyjątkowego deseru pochodzącego z Grecji. Tym razem będzie to tradycyjna karidopita, czyli aromatyczne ciasto orzechowe nasączone ponczem pomarańczowym. Mistrz cukiernictwa zaproponował połączenie tego wypieku z jogurtowym kremem. Jeśli masz ochotę spróbować połączenia intensywnych w smaku orzechów włoskich, pachnących goździków, cynamonu i skórki pomarańczowej, to zarezerwuj godzinę i przygotuj kilka prostych składników. Zaczynamy?
Przenieś się do słonecznej Grecji i spróbuj intensywnie orzechowego ciasta z ponczem pomarańczowym i kremem.
Trwa ładowanie komentarzy