![Słodycz prosto z gór! Słodycz prosto z gór!](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/11d8f81dd8e8-17c2df56d2-kw38_cuk.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przełom lata i jesieni to idealny czas na piesze wędrówki po skalistych szlakach. Czyste, górskie powietrze wzmaga apetyt, dlatego zachęcamy także do kulinarnych podróży. W tym tygodniu Kuchnia Lidla pozwoli Wam rozsmakować się w alpejskich specjałach. Tym razem nie będzie to fondue, raclette ani nawet tradycyjny strudel, lecz coś o wiele lżejszego.
Nasz cukiernik Paweł Małecki postanowił połączyć kilka charakterystycznych produktów dla tego rejonu Europy, zatem nie mogło zabraknąć mleka, doskonałej czekolady i tradycyjnej bezy. Skutkiem tego cukierniczego eksperymentu jest alpejskie ciasto z owocami lasu, które smakuje wybornie zarówno w wysokich górach, jak i blisko poziomu morza.
Sezon na świeże maliny i borówki niebezpiecznie zbliża się ku końcowi, dlatego cieszmy się nimi tak często, jak to możliwe. Przełom lata i jesieni to doskonały moment na wykorzystanie ostatnich zbiorów do przygotowania tego wyjątkowego deseru.
Trwa ładowanie komentarzy