Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przełom lata i jesieni to idealny czas na piesze wędrówki po skalistych szlakach. Czyste, górskie powietrze wzmaga apetyt, dlatego zachęcamy także do kulinarnych podróży. W tym tygodniu Kuchnia Lidla pozwoli Wam rozsmakować się w alpejskich specjałach. Tym razem nie będzie to fondue, raclette ani nawet tradycyjny strudel, lecz coś o wiele lżejszego.
Nasz cukiernik Paweł Małecki postanowił połączyć kilka charakterystycznych produktów dla tego rejonu Europy, zatem nie mogło zabraknąć mleka, doskonałej czekolady i tradycyjnej bezy. Skutkiem tego cukierniczego eksperymentu jest alpejskie ciasto z owocami lasu, które smakuje wybornie zarówno w wysokich górach, jak i blisko poziomu morza.
Sezon na świeże maliny i borówki niebezpiecznie zbliża się ku końcowi, dlatego cieszmy się nimi tak często, jak to możliwe. Przełom lata i jesieni to doskonały moment na wykorzystanie ostatnich zbiorów do przygotowania tego wyjątkowego deseru.
Trwa ładowanie komentarzy