Smakołyki jak z Manhattanu

Amerykanie uwielbiają orzechy arachidowe. Masła orzechowego używają zarówno do słodkich przekąsek, jak i wytrawnych dań. Paweł Małecki, nasz mistrz cukiernictwa, postanowił użyć tego przysmaku do pysznego tortu orzechowo-czekoladowego.

Biszkoptowe warstwy o głębokim czekoladowym smaku nasączone są ponczem. Blaty przekładamy kremem z masła orzechowego. Wierzch wieńczy warstwa orzechów solonych w karmelu. Doskonałe połączenie słodyczy i słonego smaku z pewnością zapamiętasz na długo. Świętuj z nami w amerykańskim stylu!

Tort orzechowo-czekoladowy „Manhattan”

Tort orzechowo-czekoladowy „Manhattan”

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram