![Smakołyki jak z Manhattanu Smakołyki jak z Manhattanu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/9395d223b9fe-038b2f6edf-cuk-big26.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Amerykanie uwielbiają orzechy arachidowe. Masła orzechowego używają zarówno do słodkich przekąsek, jak i wytrawnych dań. Paweł Małecki, nasz mistrz cukiernictwa, postanowił użyć tego przysmaku do pysznego tortu orzechowo-czekoladowego.
Biszkoptowe warstwy o głębokim czekoladowym smaku nasączone są ponczem. Blaty przekładamy kremem z masła orzechowego. Wierzch wieńczy warstwa orzechów solonych w karmelu. Doskonałe połączenie słodyczy i słonego smaku z pewnością zapamiętasz na długo. Świętuj z nami w amerykańskim stylu!
Trwa ładowanie komentarzy