Włoskie ciasta i ciasteczka

Gdy trwa Tydzień Włoski w Lidlu, warto skusić się na włoskie wypieki Pawła Małeckiego! Nasz cukiernik przygotował doskonałe przepisy na włoskie ciasteczka z migdałami oraz na pyszny tort migdałowy w wersji bezglutenowej!

Ciasteczka migdałowe są czasochłonne, lecz bardzo łatwe w przygotowaniu. Okrągłe ciasteczka przekładamy konfiturą brzoskwiniową, nadając im w ten sposób niezapomniany smak!

Tort migdałowy „Mandorola” z pewnością pokochacie. Migdałowe blaty przygotowujemy bez użycia mąki pszennej. Wykorzystujemy do tego celu mączkę migdałową, uzyskaną ze zmielonych migdałów. Dzięki temu nasz torcik będzie bezglutenowy! Blaty przekładamy pysznym ganaszem migdałowym z odrobiną amaretto. To będzie niezwykle słodka wyprawa do Włoch!

Tort migdałowy "mandorla" - bezglutenowy

Tort migdałowy

Włoskie ciastka z migdałami i konfiturą brzoskwiniową

Włoskie ciastka z migdałami i konfiturą brzoskwiniową

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram