
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Folia spożywcza ma w kuchni wiele różnych zastosowań. Możemy jej używać do przechowywania produktów czy zabezpieczania potraw przed przesiąkaniem innymi zapachami.
W folię możemy zawinąć ciasto na tartę Tatin i włożyć do lodówki, by odpowiednio schłodziło się przed wypełnieniem foremki, lub wykorzystać ją do rozbijania kotletów, by przygotować sznycel w panierce owsianej albo marynowany schab z mozzarellą i grillowaną cukinią.
Dokładnie o tym opowie Wam Karol! Z filmu dowiecie się, w jaki sposób folia pomoże Wam nie tylko nie zabrudzić kuchni, ale też zabezpieczyć mięso przed rozrywaniem się i przyklejaniem do deski. Obejrzyjcie!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto na pierogi
- Klasyczna sałatka grecka
- Mini burgery
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Jajka na miękko
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makowiec japoński
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Łazanki
- Burek ze szpinakiem
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik pistacjowy
- Spaghetti carbonara
- Makówki śląskie
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Śledź w oleju
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Trwa ładowanie komentarzy