Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sezon na szparagi jest zwykle dość krótki, lecz intensywny. Sklepowe półki wypełniają się białą i zieloną odmianą tego warzywa. Kuszą doskonałym smakiem, uwielbianym przez wielu oraz atrakcyjnym wyglądem – szparagi stanowią piękną, wiosenną dekorację talerza!
Powodów, dla których powinniśmy sięgać po szparagi, jest jednak więcej. Są niskokaloryczne, dzięki czemu śmiało mogą je zajadać osoby dbające o linię – w połączeniu z filetem z pstrąga, szynką szwarcwaldzką i szałwią będą stanowić lekkie, ale sycące danie. Dodatkowo, dzięki bogactwu witamin i minerałów wpływają one korzystnie na nasze zdrowie. Nie żałuj więc sobie i zajadaj się szparagami, kiedy tylko nadarzy się ku temu okazja! Przekonaj się, jak smakuje krem szparagowy lub szparagowa tarta z cebulą.
Martwisz się, że nie poradzisz sobie z ich przygotowaniem? Niepotrzebnie! Karol udowodni Ci, że to banalnie proste. Obejrzyj film i dowiedz się, jak szybko i dokładnie obrać szparagi, a także do czego mogą przydać się szparagowe obierki!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Krokiety z mięsem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Domek z piernika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka gyros
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Burek ze szpinakiem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Piernik świąteczny
- Boczek pieczony
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Trwa ładowanie komentarzy