zobacz film

Upieczenie muffinów to tak naprawdę dopiero początek. Trudności mogą się pojawić przy ich dekorowaniu! Jednak Paweł Małecki zna niejeden sposób na muffinowe dekoracje! Wystarczy, że przygotujesz rękaw cukierniczy z końcówkami o różnych kształtach, a także kremy w różnych kolorach! Dzięki różnym końcówkom do szprycowania kremu możesz tworzyć motywy dekoracyjne w najróżniejszych kształtach, takich jak chociażby kwiaty. Paweł pokaże Ci podstawy dekorowania, a to, jak ostatecznie Twoje muffiny będą wyglądać, zależy już tylko od wyobraźni!

 

Przygotuj

  • muffiny
  • kolorowe owijki do muffinów
  • rękaw cukierniczy i różne końcówki do szprycowania
  • kolorowe kremy
  • sito

Przepis na krem

  • masło – 200 g
  • cukier puder – 150-170 g
  • ekstrakt waniliowy – 5-6 łyżek
  • sok z cytryny – kilka kropel
  • barwniki naturalne – według uznania

Miękkie masło ucieramy mikserem na puszystą masę, stopniowo dodając przesiany przez sito cukier puder. Ucieramy tak długo, aż krem będzie puszysty. Następnie dodajemy ekstrakt waniliowy i sok z cytryny – mieszamy. Krem dzielimy na części i dodajemy barwniki.

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram