Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Mąka, cukier i masło – trzy podstawowe składniki, z których powstaje coś, co lubi chyba każdy miłośnik słodkich wypieków: kruszonka. Na jej temat wariacji jest całe mnóstwo – można przyprawić ją na przykład cynamonem lub wanilią, można zamienić część mąki na zmielone orzechy, migdały lub wiórki kokosowe. Do kruszonki można dodać też płatki owsiane – w całości lub zmielone. Ogranicza nas właściwie tylko wyobraźnia!
By jednak kruszonka była naprawdę dobra i rozpływała się w ustach, a cukier nie chrupał w zębach, trzeba znać właściwe proporcje między składnikami według przepisu bazowego. Co to znaczy? Opowie Wam Paweł.
A gdy już zrobicie idealną kruszonkę, możecie posypać nią drożdżowy placek z rabarbarem i truskawkami lub zapiec pod nią ulubione owoce!
Trwa ładowanie komentarzy