Czeski kucharz w polskiej kuchni

Okrasa często w swych przepisach inspirują się kuchniami świata. W daniach naszych kucharzy można zauważyć wpływy kuchni meksykańskiej, chińskiej czy też francuskiej. Postanowiliśmy, że zaprezentujemy Wam w pełnej krasie specjalności prosto z kuchni naszych południowych sąsiadów – Czechów.

Na tę okoliczność zaprosiliśmy Romana Paulusa, znanego i utalentowanego czeskiego kucharza, pod którego kierownictwem praska restauracja Alcorn zdobyła dwukrotnie gwiazdkę Michelin. Roman Paulus uczestniczy w czesko-słowackim projekcie Kuchni Lidla, w którym konkuruje ze słowackim kucharzem, Marcelem Ihnačákiem.

Paulus razem z Okrasą wprowadzą nas w świat kuchni czeskiej. Poznamy przepisy na tradycyjne czeskie dania. Nie musisz czekać z utęsknieniem na urlop, by poczuć smak potraw serwowanych w czeskich restauracjach! Zaproś kuchnię czeską do swojego domu!

Schab wieprzowy na grzybach z brokułami i knedlikiem

Schab wieprzowy na grzybach z brokułami i knedlikiem

Pieczony schab wieprzowy z purèe z selera, pieczoną marchwią i sosem z ciemnego piwa

Pieczony schab wieprzowy z purèe z selera, pieczoną marchwią i sosem z ciemnego piwa

przepisy kuchni czeskiej

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram