
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Karmel, karmelowy, karmelizowany, z karmelem, w karmelu, o karmelowym smaku… już na sam dźwięk tych słów do ust zaczyna napływać ślinka, a brzuch głośno domaga się słodkich smakołyków. Dla wszystkich łasuchów nasz cukiernik Paweł przygotował dwa pyszne przepisy, które zaspokoją ten głód słodyczy! Pierwszym z nich jest przepis na racuchy z karmelizowanymi gruszkami, drugim – słodko-słony bezowiec z kremem z karmelowych cukierków. Oba nie tylko wybornie smakują, ale też błyskawicznie przeganiają jesienną chandrę!
Słodko-słony bezowiec
Racuchy z karmelizowanymi gruszkami
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierniki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Domek z piernika
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makówki śląskie
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba z piekarnika
- Spaghetti carbonara
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Nuggetsy z kurczaka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledź w oleju
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
Trwa ładowanie komentarzy