zobacz film Obieranie szparagów – tajniki techniki

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!


Sezon na szparagi jest zwykle dość krótki, lecz intensywny. Sklepowe półki wypełniają się białą i zieloną odmianą tego warzywa. Kuszą doskonałym smakiem, uwielbianym przez wielu oraz atrakcyjnym wyglądem – szparagi stanowią piękną, wiosenną dekorację talerza!

Powodów, dla których powinniśmy sięgać po szparagi, jest jednak więcej. Są niskokaloryczne, dzięki czemu śmiało mogą je zajadać osoby dbające o linię – w połączeniu z filetem z pstrąga, szynką szwarcwaldzką i szałwią będą stanowić lekkie, ale sycące danie. Dodatkowo, dzięki bogactwu witamin i minerałów wpływają one korzystnie na nasze zdrowie. Nie żałuj więc sobie i zajadaj się szparagami, kiedy tylko nadarzy się ku temu okazja! Przekonaj się, jak smakuje krem szparagowy lub szparagowa tarta z cebulą.

Martwisz się, że nie poradzisz sobie z ich przygotowaniem? Niepotrzebnie! Karol udowodni Ci, że to banalnie proste. Obejrzyj film i dowiedz się, jak szybko i dokładnie obrać szparagi, a także do czego mogą przydać się szparagowe obierki!

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!