
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Marynata:
1. Rozgniatamy czosnek i drobno siekamy. Łączymy z resztą przypraw i dokładnie rozcieramy.
2. Gotową marynatą nacieramy twaróg, po czym owijamy go w lnianą ściereczkę i odkładamy do wędzarni.
3. Gruszki przekrawamy na pół i wędzimy w tym samym czasie, co twaróg, czyli ok. 1 godziny.
Konfitura:
1. Kroimy bulwy kopru włoskiego na grubsze plasterki.
2. Do garnka o grubym dnie wsypujemy cukier, który na wolnym ogniu doprowadzamy do karmelizacji.
3. Na skarmelizowany cukier wsypujemy czarną porzeczkę i koper włoski. Dolewamy ocet winny i dla aromatu ścieramy skórkę z cytryny. Całość przez kilka minut gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Grubo pokruszony uwędzony już twaróg układamy na talerzu, a wokół i na ser kładziemy jeszcze gorącą konfiturę.
Obok układamy pokrojoną w ćwiartki gruszkę.
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
4537 dni temu
o co chodzi z tym " Okrasa łamie przepisy " ?
odpowiedz
4558 dni temu
Ewa, Twaróg wędzony, o który pytasz, produkowany i sprzedawany jest pod marką PILOS. Zapraszamy do Lidla, Życzymy smacznego!
odpowiedz
4559 dni temu
Proszę podać mi nazwę twarogu, którego produkcję pokazywano w programie w dniu dzisiejszym tj.29.10.12. Mam troje wnuków i chcę podawać im ZDROWY twaróg. Pozdrawiam E.Czarniecka
odpowiedz