
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
1. Czosnek kroimy w plasterki. Ziemniaki, cebulę i białą część pora kroimy w grubą kostkę, a marchewkę w nieco drobniejszą. Pokrojone warzywa wrzucamy do gorącego naczynia z oliwą, po czym dusimy, stale mieszając przez 5 minut, dorzucamy łyżkę masła. Jeśli trzeba, można podlać odrobiną wody.
2. Podduszone warzywa zalewamy wodą, tak by w całości były zanurzone. Gotujemy do miękkości.
3. Na patelnię wylewamy odrobinę oliwy, dorzucamy łyżkę masła. Kiedy masło się rozpuści, dokładamy umyte i pokrojone w grubsze kawałki grzyby. Chwilę podsmażamy i dorzucamy posiekane orzechy włoskie. Doprawiamy solą i białym pieprzem.
4. Ugotowane warzywa miksujemy wraz z wywarem na jednolitą masę, chwilę gotujemy. Doprawiamy solą i białym pieprzem.
5. Do głębokich talerzy bądź miseczek wkładamy uduszone prawdziwki, zalewamy zupą, posypujemy posiekanym szczypiorem, ziarnami czarnuszki i kroplami oliwy truflowej.
Dobra rada: możemy użyć świeżych lub rozmrożonych grzybów.
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1970 dni temu
Mozna uzyc grzybow suszonych?
odpowiedz
1970 dni temu
Suszonych nie polecamy, ale mrożone jak najbardziej :)
2239 dni temu
A czosnek na jakim etapie?
odpowiedz
2239 dni temu
Drogi Gościu, czosnek pokrojony w plasterki dodajemy razem z cebulą w pierwszym kroku.