
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Chili oczyszczamy i pozbawiamy nasion, imbir i czosnek obieramy. Wszystko drobno siekamy i mieszamy z olejem rzepakowym. Polędwicę opłukujemy, osuszamy i kroimy w plastry o szerokości ok. ½ cm. Marynujemy w oleju z przyprawami i odstawiamy co najmniej na 1 godzinę do lodówki.
Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Dymki oczyszczamy i kroimy w krążki o szerokości 1 cm. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w paski.
Ananasa osączamy, zbierając przy tym 150 ml soku.
Polędwicę osączamy (zbierając trochę oleju) i smażymy porcjami w rozgrzanym woku mniej więcej przez 2 minuty z każdej strony. Doprawiamy odrobiną sosu sojowego i wyjmujemy. Wok wycieramy, rozgrzewamy w nim 1-2 łyżki przyprawionego oleju z mięsa. Paprykę i dymkę podsmażamy przez 2-3 minuty, obracając. Dodajemy ananasa, smażymy przez 1-2 minuty. Rozcieńczamy sokiem z ananasa. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy z odrobiną wody, zagęszczamy nią warzywa. Ponownie dodajemy polędwicę, doprawiamy sosem sojowym i solą. Podajemy z ryżem.
Wskazówka: Zamiast ryżu można podać makaron azjatycki.
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
3066 dni temu
Hej. Jestem laikiem w gotowaniu. Ale gdy czasem usiade do gotowania to wychodzą dobre rzeczy. Polecam te potrawe. Smaczna. Na slodko.
odpowiedz
3265 dni temu
Zrobilam ale nie zakochalam sie w tej potrawie...
odpowiedz
3592 dni temu
Bardzo smaczne.
odpowiedz
3877 dni temu
Bardzo dobre :-) zamiast ryżu użyliśmy tego przezroczystego makaronu :-)
odpowiedz