Przełożone musem

Paweł Małecki jest mistrzem tworzenia przepisów na każdą okazję. Kiedy chcesz przyjąć gości, kiedy zbliżają się czyjeś urodziny lub kiedy masz ochotę na odrobinę słodkiej rozkoszy, sięgnij po przepisy naszego cukiernika. W tym tygodniu Paweł Małecki proponuje ciasta bardzo efektowne. Pierwszym z nich jest ciasto herbaciane, przełożone musem herbacianym. Biszkopt z kolei moczymy w przygotowanym ponczu herbacianym z odrobiną rozgrzewającego rumu. Druga propozycja z pewnością zrobi wrażenie na gościach – tort czekoladowo-miętowy! Pieczemy czekoladowy biszkopt, który przełożymy później musem, stworzonym na bazie mlecznej czekolady, miętowych czekoladek oraz naparu miętowego. Brzmi pysznie? Zapewniamy, że tak również smakuje!

Tort czekoladowo-miętowy

Tort czekoladowo-miętowy

Ciasto herbaciane

Ciasto herbaciane

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram