Kuchnia hiszpańsko-portugalska - Ciasteczka orzechowe - przepisy i pomysły:

Kuchnia hiszpańsko-portugalska

Ciasteczka orzechowe

wróć do Ciastka

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Pyszna przekąska w porze deserowej z różnymi odmianami orzechów? To muszą być ciasteczka orzechowe. Proste w formie, a zarazem takie smaczne. Najszybciej ciasteczka orzechowe przygotujecie w kwadrans! Niemożliwe? A jednak – z Kuchnią Lidla wszystko Wam się upiecze szybciej, niż przypuszczaliście!

6 najlepszych przepisów na przepyszne ciasteczka orzechowe

Ciasteczka orzechowe to wyjątkowy deser, ponieważ ciasteczka są nie tylko pożywne, ale przede wszystkim bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe. A wszystko to dzięki obecności orzechów w składzie. Jeśli zależy Wam, aby Wasze ciasteczka orzechowe były dodatkowo nieco mniej kaloryczne, to poszukajcie przepisu na ciasteczka orzechowe bez mąki. Takie ciasteczka orzechowe będą nie tylko bezglutenowe, ale przede wszystkim bardzo fit! Warto też polecić ciasteczka orzechowe, które przygotowuje się jedynie z trzech składników, tj. z białek jaj, cukru oraz dowolnie wybranych orzechów. Oczywiście najbardziej tuczący z nich, tj. cukier, można zawsze zastąpić zdrowszym zamiennikiem.

Dla wszystkich poszukujących sprawdzonych przepisów na ciasteczka orzechowe Kuchnia Lidla ma kilka propozycji. Tylko spójrzcie!

Pamiętajcie, że to jednak tylko kilka z możliwych opcji. Ciasteczka mogą być przecież równie dobrze owsiano-orzechowe, kruche z orzechami ziemnymi czy też z włoskimi. Wybór należy do Was!

Ciasteczka orzechowe – jakie orzechy?

Jak widać, różnorodność ciasteczek orzechowych wynika głównie z dodania do ciasta różnych rodzajów orzechów. Wśród Was z pewnością są zwolennicy ciasteczek z orzechami włoskimi, laskowymi, ziemnymi czy też jeszcze innymi. Tak naprawdę wszystkie smakują wybornie w połączeniu z ciastkiem, dlatego wybierajcie zawsze swoje ulubione orzeszki. I choć w polskiej kuchni najłatwiej jest z pewnością upiec ciasteczka z orzechów włoskich, których mamy pod dostatkiem, to nie poddawajcie się, jeśli macie akurat ochotę na inny rodzaj tego najważniejszego dodatku. Ciasteczka orzechowe to przecież nie tylko orzechy włoskie! Równie dobrze możecie użyć orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich czy arachidowych. Wszystkie nadają się do tego idealnie, nawet jeśli zdecydujecie się na przygotowanie ciasteczek owsiano-orzechowych. Do dzieła!

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!