Burgery
Sprawdzone przepisy na tradycyjne burgery wołowe!
Wśród różnych rodzajów burgerów najpopularniejszy jest na pewno burger wołowy. Mielone mięso wołowe albo wieprzowo-wołowe stanowi jego podstawowy składnik. Reszta to dodatki, które komponuje się według uznania, dlatego też w Kuchni Lidla burger jawi się tak różnie w tylu przepisach. Sprawdźcie już teraz, jak zrobić burgery wołowe, w tym m.in. jak przyrządzić burger wołowy z grilla:
- burgery wołowe z majonezem, papryką i salsą
- grillowany burger teksański
- burgery na sałacie
- burger z chili i chutney z cebuli
- burgery wołowe z sosem z karmelizowanej cebuli
Po wypróbowaniu przepisów Kuchni Lidla sztuka przyrządzania burgera domowego nie będzie dłużej nikomu obca. A skoro wiecie już, jak zrobić i z czym podać burgery domowe, to nie marnujcie więcej czasu i zabierajcie się do pracy. Przygotowanie burgera z Kuchnią Lidla to czysta przyjemność!
Wegańskie burgery – sprawdź nasze przepisy!
Jedną z ciekawszych propozycji jest przepis na burger wegański. Pewnie zastanawiacie się, jak to w ogóle możliwe, że burger może istnieć w wersji bez mięsa. To proste. Wystarczy zastąpić mięsny składnik jego alternatywą, np. tofu albo ciecierzycą. Najprostszy przepis na wegeburger z tofu znajdziecie w Kuchni Lidla. A gdy poznacie już smak burgera wege z tofu i warzywami, to warto też skusić się na burgera z czerwonej fasoli. Na pewno dobrym wyborem będzie też burger z fasoli z kremem mango – połączenie niecodziennych składników sprawi, że powstanie burger o niebanalnym smaku. Będziecie sięgać po niego częściej, niż przypuszczacie. Warto przekonać się o tym osobiście!
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane