Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Nie ma chyba popularniejszego deseru rodem z basenu Morza Śródziemnego niż baklava. Grecy chętnie spożywają ją do mocnej kawy, która łagodzi nieco słodycz skąpanego w syropie cukrowym ciasta. Jeśli chcesz, aby Paweł Małecki wprowadził odrobinę greckiego słońca do Twojej kuchni, przygotuj razem z nim śródziemnomorski specjał! Fani lżejszych smaków mogą rozsmakować się w keksie z chałwą, orzechami, suszonymi śliwkami z odrobiną whisky. Poczuj się jak w Grecji!
Baklawa Grecka
Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Burek ze szpinakiem
- Ryba po japońsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledź w oleju
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba z piekarnika
- Sałatka gyros
- Pierniki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Przekąski sylwestrowe
- Kutia
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Łazanki


Trwa ładowanie komentarzy