Przypieczone słońcem

Nie ma chyba popularniejszego deseru rodem z basenu Morza Śródziemnego niż baklava. Grecy chętnie spożywają ją do mocnej kawy, która łagodzi nieco słodycz skąpanego w syropie cukrowym ciasta. Jeśli chcesz, aby Paweł Małecki wprowadził odrobinę greckiego słońca do Twojej kuchni, przygotuj razem z nim śródziemnomorski specjał! Fani lżejszych smaków mogą rozsmakować się w keksie z chałwą, orzechami, suszonymi śliwkami z odrobiną whisky. Poczuj się jak w Grecji!

Baklawa Grecka

Baklawa Grecka

Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych

Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram