Pyszne przepisy Pawła Małeckiego

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!


Nasz mistrz cukiernictwa przygotował dla Was dwa doskonałe przepisy! Jeden na klasycznego przekładańca, który pojawiał się w różnych wariacjach na stołach naszych babć i mam. W wersji Pawła Małeckiego warstwy ciasta przekładane są domowej roboty konfiturą truskawkową, masą budyniowo-kremową, migdałami oraz masą białkową. Szczyt ciasta wieńczy puszysta i słodka beza. Natomiast ślimaczki z ciasta francuskiego z jabłkami i cynamonem możemy zabrać ze sobą na drugie śniadanie – zarówno do pracy, jak i do szkoły! Taki słodki i pożywny przysmak z pewnością przypadnie Wam do gustu! Bierzcie się zatem do pieczenia razem z Pawłem Małeckim!

Placek z budyniem i konfiturą z truskawek

Placek z budyniem i konfiturą z truskawek

Ślimaczki z jabłkami i cynamonem z ciasta francuskiego

Ślimaczki z jabłkami i cynamonem z ciasta francuskiego

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!