Słodkie świętowanie

W ostatnich tygodniach mieliśmy już przepisy na mazurki, babki, babeczki. Przyszedł czas na sernik, który nie wymaga pieczenia. To doskonała opcja dla tych, którzy nie mają piekarnika, a i tak chcą wprowadzić odrobinę wielkanocnych smaków do swoich domów. Cytrynowa nuta oraz włoska opalana beza świetnie ze sobą współgrają, gwarantując niezapomniane wrażenia smakowe.

W niektórych regionach Polski na świątecznych stołach goszczą makowce. Paweł Małecki proponuje przepis na makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką. Do masy makowej dorzucamy żurawiny i migdały, które wzbogacą smak ciasta.

Życzymy słodkiej Wielkanocy!

Sernik cytrynowy na zimno

Sernik cytrynowy na zimno

Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką

Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram