Smaki Japonii

Czy wiecie, że w Japonii sztuka cukiernictwa wymaga absolutnej perfekcji? Wszystkie słodkie przekąski wykonane są z największą starannością i dbałością o detale. Istotny jest ich kształt, kolor, wielkość, a nawet naczynie, w jakim zostaną podane! Jednym z najpopularniejszych składników używanych w Japonii do przygotowania słodyczy jest pasta z… fasoli. W Polsce, choć przyzwyczajeni jesteśmy do nieco innych smaków, to nieustannie zachwyca nas forma, w jakiej podawane są japońskie dania. Dlatego właśnie nasz cukiernik Paweł Małecki przygotował dla Was dwa desery z azjatycką duszą, lecz polskim sercem! Co powiecie na roladę z kraju Kwitnącej Wiśni lub słodkie wiśniowe sushi?

Rolada z kraju Kwitnącej Wiśni

Rolada z kraju Kwitnącej Wiśni

Wiśniowe Sushi

Wiśniowe Sushi

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram