Soczyście pomarańczowe!

Pomarańcze to jeden z najważniejszych towarów eksportowych Hiszpanii, dlatego w Cukierni Lidla nie mogło zabraknąć tych soczystych cytrusów podczas tygodnia Sol & Mar. Paweł Małecki przygotował dla Was dwa przepisy pełne nie tylko pomarańczy, ale też iberyjskiego temperamentu! Na mniejszy apetyt, polecamy kandyzowane pomarańcze w deserowej czekoladzie – deser, który przypadnie do gustu osobom lubiącym klasyczne połączenia smaków. Dla tych z Was, którzy mają ochotę na coś zupełnie nowego, prezentujemy recepturę na mus cytrynowy z pomarańczową galaretką i cytrynową kruszonką – deser pyszny, orzeźwiający i zaspokajający chęć na nieco większy smakołyk!

Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową

Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową

Plastry kandyzowanych pomarańczy w czekoladzie deserowej

Plastry kandyzowanych pomarańczy w czekoladzie deserowej

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram