Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Pomarańcze to jeden z najważniejszych towarów eksportowych Hiszpanii, dlatego w Cukierni Lidla nie mogło zabraknąć tych soczystych cytrusów podczas tygodnia Sol & Mar. Paweł Małecki przygotował dla Was dwa przepisy pełne nie tylko pomarańczy, ale też iberyjskiego temperamentu! Na mniejszy apetyt, polecamy kandyzowane pomarańcze w deserowej czekoladzie – deser, który przypadnie do gustu osobom lubiącym klasyczne połączenia smaków. Dla tych z Was, którzy mają ochotę na coś zupełnie nowego, prezentujemy recepturę na mus cytrynowy z pomarańczową galaretką i cytrynową kruszonką – deser pyszny, orzeźwiający i zaspokajający chęć na nieco większy smakołyk!
Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
Plastry kandyzowanych pomarańczy w czekoladzie deserowej
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto na pierogi
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Guacamole
- Sernik pistacjowy
- Piernik świąteczny
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
- Ryba z piekarnika
- Pierniki
- Mini burgery


Trwa ładowanie komentarzy