
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pomarańcze kroimy w plastry o grubości około 6-8 mm. W rondlu lub na patelni zagotowujemy wodę z cukrem i sokiem z cytryny do momentu powstania syropu. Plastry pomarańczy gotujemy w syropie na bardzo małym ogniu przez około 30 minut, co jakiś czas przewracając plastry na drugą stronę.
Następnie rondel lub patelnię z pomarańczami zdejmujemy z ognia. Pomarańcze pozostawiamy do wystudzenia w garnku.
Wystudzone plastry pomarańczy wyjmujemy z syropu, układamy je na metalowej kratce, aby odciekły. W tym czasie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy plastry wyschną, przecinamy je na pół. Połówki plastrów zanurzamy w rozpuszczonej czekoladzie i odstawiamy na bok aż czekolada stwardnieje.
Zobacz podobne przepisy
Zobacz przepisy na lato
- Makaron z serem burrata
- Butter chicken
- Leczo
- Papryka faszerowana wegetariańska - z kaszą i warzywami
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Sushi
- Gnocchi szpinakowe
- Baklawa grecka
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Cukinia faszerowana mięsem mielonym
- Ciasto z truskawkami i galaretką
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (9)
3913 dni temu
Macieju, raczej na deser po Wigilii, ale jak najbardziej :)
Odpowiedz
3918 dni temu
A TO SIĘ NADAJE NA WIGLIĘ?
Odpowiedz
3939 dni temu
Kasiu ten deser przeznaczony jest do spożycia od razu po przyrządzeniu.
Odpowiedz
3940 dni temu
Jak długo można je przechowywać?
Odpowiedz
3944 dni temu
alexa, cukier trzcinowy również tutaj będzie pasował :)
Odpowiedz
3944 dni temu
Czy można zastosować cukier trzcinowy?
Odpowiedz
3959 dni temu
Drogi Gościu, czekoladę należy rozpuścić, najlepiej w kąpieli wodnej czyli w misce ustawionej nad gotującą się wodą.
Odpowiedz
3959 dni temu
jak przygotować lejąca sie czekolade?
Odpowiedz
4058 dni temu
ciekawy przepis. z przykrością stwierdzam, że brak receptury na własną czekoladę rozczarowuje.
Odpowiedz